Dietistens val

Två dietister och kokboksförfattare som brinner för att göra vardagsmaten god, enkel och på köpet hälsosam. Älskar både hummus och semlor, och lever helhjärtat efter få måsten och noll förbud. Det är vad vi äter oftast som har betydelse för vår hälsa.


 • ↓ 3%
  Personlig almanacka Dietistens val framsida

  Personlig almanacka Dietistens val

  279,00 kr ink.moms Skapa
 • ↓ 17%
  Väggkalender Kokbok 2024

  Väggkalender Kokbok 2024

  149,00 kr ink.moms KÖP NU

Om oss

Det är i köket det händer så det är där vi står oftast, lagar mat, testar nya råvaror, kombinationer och smaker. Resultaten presenterar vi på vår instagram @dietistensval och på vår blogg: www.dietistensval.mabra.com. Vi skriver också menyer till skolor, förskolor och äldreboenden och passar då gärna på att ta en fika med pensionärerna för fika, det gillar vi! Föreläser gör vi ofta och gärna. Någon kanske har sett oss på TV där vi hjälper och guidar deltagarna i Biggest Loser till nya matvanor och hälsosam vikt. Eller kanske har vi setts på ICA för där håller vi ofta också till. Vi utbildar personal, arrangerar hälsoevent och underlättar för kunden att hitta hälsosamma val.  För att tillgodose det lite kufiga sifferintresset jobbar vi med elitidrottare där vi får grotta ner oss i näringsläran för att med små justeringar se stora resultat.

Det är över tio år sedan vi båda stod med dietist-legitimationen i handen. Efter fyra års studier hade vi fyllt på kunskapsbanken till brädden med fakta om hur det vi äter påverkar oss ända in på cellnivå. Men nu, med lite perspektiv, skulle vi ändå vilja säga att utbildningen var den lätta biten. Att omsätta vetenskap till god mat på tallriken är den stora utmaningen. För det spelar ju ingen roll hur nyttig maten är om den samtidigt inte också är välsmakande och dessutom så enkel att den lätt kan fixas en tisdagskväll.

När vi lagar mat står det gröna alltid i centrum. Vi tror på lite av allt, snarare än mycket av lite. Det minskar risken för att få i sig mindre bra ämnen i maten och ökar förutsättningen för ett varierat näringsintag. Långsiktig hälsa uppnås när det vi äter oftast är hälsosamt. Dessutom är vi övertygade om, när vi kan njuta av maten utan dåligt samvete. Självklart äter vi också en smarrig bakelse, saltlakrits eller en nybakad kardemummabulle då och då. Mat är njutning och vi tror inte på förbud.

VANLIGA FRÅGOR

HUR SNABBT LEVERERAS MIN ORDER?

Vi skickar alla order lagda vardagar före 14:00 samma dag.
Order lagda efter 14:00 på fredagar skickas nästa helgfria dag.
Ditt paket levereras normalt till dig inom 1-3 arbetsdagar.

HAR JAG ÖPPET KÖP NÄR JAG HANDLAR HOS ER?

Självklart. Det är alltid 30 dagars öppet köp hos oss på produkter som inte är personliga.

HUR RETURNERAR JAG MIN ORDER?

För att returnera en order skickar du tillbaka ordern till kalenderspecialisten och skriver med ditt ordernummret i emballaget du skickar. Paketet skall skickas till följande adress: Gullers Trading AB, Skaragatan 81B 531 37 Likdöping

HUR BETALAR JAG?

Du kan betala med kort, direktbetalning i din internetbank, SWISH eller mot faktura.
Du kan även dela upp din betalning.
Alla betalningsalternativ administreras via Klarna

LÄS MER OM OSS

På våran hemsida hittar du vår kontaktinformation. Där kan du även läsa mer om hur vi jobbar, våra tjänster, recept och mer om våran resa!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ med i våran vardag på instagram. Vi uppdaterar varje dag och vi delar med oss av vårat liv, unika recept, träning och mycket mer.

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.