Dubbla kort

Dubbla kort är perfekta för till exempel en gratulationshälsning. Vi har en mängd olika motiv. Våra dubbla kort har motiv med klassiska illustrationer från Norden.

Kort på fåglar

Vår serie Kort på fåglar har illustrationer av bröderna Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright som levde och verkade i Finland och Sverige. Bröderna var forskare och vetenskapsmän och dessutom väldigt duktiga målare och illustratörer. De gav bland annat ut praktverket “Sveriges foglar från naturen” där vi har hämtat våra motiv.

Kort på fiskar

Från Den kända finske konsuln och skickliga illustratören Gösta Sundmans verk “Finlands fiskar” har vi hämtat motiven till våra kort på fiskar.

Kort på fyrar

Motiven kommer från kända svenska fyrar som Pater Noster, Söderarm och Vinga. Ett kort på en fyr är perfekt till den som gillar sjöliv och båtar eller bara tycker att fyrar är vackra.

Kort på småkryp

Kort på småkryp är en serie kort med motiv av skalbaggar och andra insekter. Den tyska kopparstickaren Georg Wolfgang Franz Panter gjorde illustrationerna i början av 1700-talet. Han hade även ett av Tysklands största herbarier.

Kort på svampar

Våra kort på svampar har illustrationer av botanikern och mykologen Elias Fries som var verksam i Uppsala på 1700 – och 1800 – talet.

Kort på växter

Bland kort på växter hittar du illustrationer av växter från Carl Lindmans bok “Bilder ur Nordens flora” med illustrationer av Johan Wilhelm Palstruch.

Läs mer