Posters fiskar

Posters med fiskar är en serie affischer med vackra illustrationer av nordiska fiskar. Bilderna är från slutet av 1800 -talet och gjorda av konstnären Gösta Sundman.

Den finlandssvenske Gösta Sundman gav ut sitt praktverk “Finlands fiskar” 1883 och som idag har stort samlarvärde. Ur det har vi hämtat illustrationerna. Även om våra posters och affischer med fiskar är ny tryckta är bilderna lika omtyckta.

Vackra posters med fiskar.

Sundman var italiensk konsul i Helsingfors men på fritiden ägnade han sig åt författande och måleri. Med tiden blev hans samlingar så stora att du blev grunden till Helsingfors stadsmuséum. Hans illustrationer av fiskar, fåglar och fågelägg är idag rariteter på auktionshus runt om i världen.

Ge bort en poster med fiskar

Frågan är vad man ska ge någon som har allt. En affisch med fiskmotiv är såklart svaret. Våra affischer och posters är populära presenter till den som är fiskintresserad eller bara gillar naturen och havet i största allmänhet.

Samla affischer med fiskmotiv

Våra posters är alltid av yppersta kvalité både vad gäller papper och tryck. De är populära att samla på och rama in. Perfekt om man vill pryda en vägg i sommarhuset, hemma eller på jobbet.

Läs mer