Anteckningsböcker Design Collection

Anteckningsböcker Design Collection har vackra illustrationer från den Nordiska naturen på sina omslag. Bilderna kommer från förra sekelskiftet. De är gjorda av svenska och finländska konstnärer och vetenskapsmän.

Om du gillar vackra bilder på fiskar, fåglar och växter är våra olinjerade skrivböcker något för dig.
De passar perfekt som till exempel skissböcker eller ritböcker.
Självklart går det bra att skriva i dem också. Ta med dig din anteckningsbok ut i naturen och rita av något vackert som du hittar.

Anteckningsböcker Design Collection Fiskar

I vår serie med anteckningsböcker som har illustrationer på fiskar hittar du bilder av den kända konstnären Gösta Sundman. Det var han som gav ut boken “Finlands Fiskar” i slutet av 1800 – talet och ur den är bilderna till våra anteckningsböcker Fiskar hämtade.

Anteckningsböcker Design Collection Fåglar

Anteckningböcker med fåglar har pärmar med vackra illustrationer av fåglar. Bilderna gjordes av bröderna von Wright i mitten av 1800 – talet. Illustrationerna finns i deras praktverk “Sveriges Foglar” från slutet av 1800 – talet. Du hittar många kända fågelarter som hackspett samt korsnäbb bland bilderna.

Anteckningsböcker Design Collection Växter

Zoologen samt konstnären Carl Adam Magnus Lindman gav ut planschverket “Bilder ur Nordens Flora” 1901. Från det verket hämtades illustrationerna till skrivböcker Växter”. C A M Lindman var verksam som zoolog och konstnär, han levde mellan 1856 0ch 1928.

Anteckningsböcker som skissblock

Våra olinjerade anteckningsböcker har hög papperskvalité som göra att det går att teckna och måla med flera olika tekniker:

  • Blyerts,
  • tusch,
  • pastell
  • vissa typer av akvarellfärger.

Omslagen har vackra illustrationer som fungerar fint som inspiration. Gör ditt eget praktverk med illustrationer från den svenska naturen.

Läs mer