Kort Design Collection

Kort Design Collection är en serie dubbla och vikta kort som funkar lika bra som vykort som gåvokort. Tillsammans med julklappar eller presenter blir de som en present i sig.

Korten finns i ett stort antal vackra motiv på växter, fyrar, svampar, småkryp fiskar och fåglar. Du får korten direkt hem till din dörr och de är förpackade tillsammans med ett vackra kuvert.

Kort Design Collection Växter

Illustrationerna till korten med växter är gjorda av Carl Adam Magnus Lindman i slutet av 1800 – talet. Bilderna är väldigt vackra och detaljrika. C A M Lindman var zoolog och konstnär och gav ut flera böcker med sina vackra illustrationer.

Kort Design Collection Fyrar

Serien kort med svenska fyrar har bilder från ritningar och skisser som kommer från boken “Svenska fyrar” av Anders Hedin. Många som gillar fyrar köper alla motiv och ramar in dem så att det blir en liten utställning.

Kort Design Collection Svampar

Illustrationerna av svampar gjordes i mitten av 1800 – talet av mykologen och konstnären Elias Magnus Fries som var verksam i Lund och Uppsala. 1828 blev han utnämnd till botanices demonstrator vid Uppsala universitet.

Kort Design Collection Småkryp

Bilderna på småkryp kommer ursprungligen från George Wolfgang Franz Panzers som var en tysk läkare och botaniker. 1793 började han ge ut “Germanicae Initia. Deutschlands Insekten” och ur den hämtar Småkryp sina bilder.

Kort Design Collection Fiskar

I slutet av 1800 – talet gav Gösta Sundman ut sin bok “Finlands fiskar”. Sundman var en konsul, författare och konstnär som gjorde vackra illustrationer av naturen. Han gav ut ett antal planschverk som idag är rariteter som säljs på auktioner runt om i världen. Från hans böcker kommer bilderna på våra kort med fiskar.

Kort Design Collection Fåglar

Bröderna von Wright var naturvetenskapsmän och duktiga konstnärer. De gav ut flera böcker med bilder på Nordens fåglar. Från de böckerna Design Collection hämtat illustrationerna till serien kort med fåglar. De flesta av bilderna är hämtade ur boken “Norden Foglar” från slutet av 1800 – talet.

Läs mer