Posters Design Collection

Posters Design Collection är affischer och posters av mycket hög kvalité och med vackra motiv. Bilderna föreställer fyrar, växter, Fiskar och fåglar.

Alla posters är tillverkade i Sverige och motiven är tryckta på miljövänligt papper av väldigt hög kvalité. Alla posters och affischer är miljömärkta med både Svanen och FSC.

Posters Design Collection Fyrar

Det är många som samlar på affischer med fyrar. Illustrationerna kommer från boken “Svenska fyrar” som gavs ut av Anders Hedin och som genast blev en av Sveriges mest sålda böcker. Bilderna är hämtade från ritningar och arkitektskisser från arkiv och bibliotek. Alla fyrar är välkända och har sin intressanta historia.

Posters Design Collection Växter

Vackra växter kan pigga upp vilken tråkig vägg som helst. Bland våra affischer och posters med växter hittar en massa vackra och detaljrika illustrationer. Bilderna är hämtade ur boken
“Bilder från Sveriges flora” som Carl Adam Magnus Lindman gav ut i slutet av 1800 – talet.

Posters Design Collection Fiskar

Aborre, gös och röding är tre exempel på fiskar som du kan hitta bland våra affischer med fiskar. Illustrationerna är gjorda av Gösta Sundman i slutet av 1800 – talet. De är otroligt vackra och prydde boken “Finlands fiskar” som gavs ut runt förra sekelskiftet.

Posters Design Collection Fåglar

Under nationalromantiken i slutet av 1800 – talet och början av 1900 – talet drömde man sig ofta ut i den nordiska naturen. Många gav ut mer eller mindre lyckade planschverk med bilder av vad som man hittar i skog, mark och vatten. Från ett av de allra finaste praktverken “Sveriges foglar” finns våra illustrationer på fåglar som du hittar på våra posters med just fåglar.

Samla på Posters Design Collection

Alla våra affischer och posters har oerhört hög kvalité både i papper och tryck. Bilderna är väldigt vackra och de är hämtade ur kända böcker som idag är rariteter för samlare världen över. Det går utmärkt att rama in affischerna och hänga upp dem på väggen. Du kan samla på dig en hel serie eller ge bort dem i present.

Läs mer