Väggkalendrar Design Collection

Väggkalendrar Design Collection är alla tillverkade i Sverige och självklart miljömärkta med både Svanen och FSC. Kalendrarna är väldigt uppskattade julklappar.

Här hittar du en massa trevliga och vackra väggkalendrar som kan pryda din vägg under hela nästa år. Vi har samlat motiv av växter, fyrar, svampar, Stockholm, fiskar, småkryp katter och fåglar. Vi har dessutom några väggkalendrar på finska.

Väggkalendrar Design Collection Växter

Våra vägglalendrar med växter innehåller tolv vackra illustrationer på växter från Nordens flora. Bllderna gjordes under senare delen av 1800 – talet av den kände konstnären och zoologen Carl Adam Magnus Lindman.

Väggkalendrar Design Collection Svenska Fyrar

Våra kalendrar med svenska fyrar är väldigt uppskattade av de som är intresserade av hav och båtar. Kalendern innehåller tolv vackra bilder på kända svenska fyrar som Pater Noster, Vinga och Rödkallen. Illustrationerna kommer från ritningar och arkitektskisser.

Väggkalendrar Design Collection på finska

För våra finska vänner har vi tre väggkalendrar på finska. De har vackra illustrationer av växter, fiskar eller fåglar. Bilderna kommer från böcker som gavs ut runt förra sekelskiftet. Många av konstnärerna är finländska och deras illustrationer är kända över hela världen. Väggkalendrarna har finska högtider och finlandssvenska namnsdagar.

Väggkalendrar Design Collection Svampar

Väggkalendrarna med bilder av svampar är en av våra populära kalendrar med motiv från den nordiska naturen. Om du är intresserad av svamp får du en liten lektion om en ny svamp varje månad. Illustrationerna är gjorda av botanikern och mykologen Elias Magnus Fries och är hämtade ur hans bok Systema mycologicum.

Väggkalendrar Design Collection Stockholm

Gamla hus och vackra miljöer på svartvita fotografier är innehållet i den här väggkalendern. Bilderna är tagna av fotografen Ola Ericsson och föreställer kända och okända vyer från huvudstaden.

Väggkalendrar Design Collection Fiskar

Gösta Sundman var en finsk konsul som gjorde vetenskapliga illustrationer från naturen. Hans bilder på fiskar från Finland pryder sidorna i vår väggkalender Fiskar. Varje månad har varsin fisk som man känner igen från nordiska vatten. Sundman målade illustrationerna i slutet av 1800 – talet.

Väggkalendrar Design Collection Småkryp

Insekter kan vara väldigt trevliga att titta på. I alla fall om de finns avbildade i en väggkalender. Illustrationerna i vår väggkalender med småkryp är från 1700 – talet. Bilderna är gamla kopparstick som gjordes av den tyska vetenskapsmannen George Wolfgang Franz Panzers som levde i Tyskland.

Väggkalendrar Design Collection Katter

Vå kalender med katter är väldigt populär bland till exempel barnfamiljer. Kanske inte så konstigt eftersom den är full av bilder på söta kattungar. Den är också en perfekt present till kattägare eller de som bara gillar söta och gulliga katter i största allmänhet. Varför inte som julklapp?

Väggkalendrar Design Collection Fåglar

Vår väggkalender med fåglar innehåller tolv vackra illustrationer på fåglar som du kan se i den svenska naturen. Motiven skapades av de kända finska bröderna von Wright i slutet av 1800 – talet och gavs ut i verket “Sveriges foglar”.

Ge bort en väggkalender i julklapp

I slutet på året är det dags att tänka på julklappar. Men det är också dags att förnya sin kalender med en ny kalender kort och gott. Hos oss hittar du en mängd olika kalenderar. Väggkalendrar, bordskalenderar, fickkalendrar och familjekalendrar till exempel. De håller alla väldigt hög kvalité och skickas direkt hem till din dörr.

Läs mer