Vattenfärg

Vattenfärg är praktisk och uppskattat bland till exempel alla barn. Färgerna är lättlösliga och enkla att späda till den nyans man vill måla med.

Vi har olika typer av vattenlösliga färger. Till exempel:

  • Metallic
  • Neon
  • Jumbo

Självklart har vi också traditionella vattenfärg.

Vattenfärg metallic 12 färger

Vattenfärg Metallic har 12 färger med en läcker metallisk lyster och glans. I asken får du förutom tolv färger en pensel. Färgerna är 30 millimeter i diameter och räcker länge. Det går såklart utmärkt att blanda färgerna med varandra så att man skapar sina egna metalliska färger.

Vattenfärg neon 12 färger

För den som inte fick nog av 80 – talet på just 80 – talet kan vi rekommendera våra neonfärger. Skapa och dansa i din egen tillvaro av neon. Pensel medföljer även om paintbrush är att rekommendera för den rätta 80 – talskänslan.

Gouachefärger 5 och 12 färger

Gouache är en typ av vattenlöslig färg. Våra färger innehåller extra mycket pigment som ger klara och starka färger. Förpackningen med fem färger innehåller grundfärgerna

  • Svart
  • Blått
  • Rött
  • Gult
  • Vitt

Med de färgerna kan man blanda till alla färger i färgskalan. Det är en bra övning när man vill lära sig hur färger och färgskalor fungerar till exempel. Detsamma gäller för vattenfärg. Det är bara att testa att blanda och måla med de nyanser som man vill ha.

Stora vattenfärger med 12 färger

Färgerna Jumbo har större paletter och är hela 50 millimeter i diameter. De räcker länge med andra ord.

Tillbehör till vattenfärg

Det är ju som bekant inte riktigt att bara måla med färgerna. Förutom att ha något att måla på är det såklart alltid bra med lite andra tillbehör. Till exempel kan det vara bra med ett förkläde som samlar upp eventuellt spill av färg. Även digniteter inom akvarellmåleri som Carl Larsson förstod vikten av ett rejält förkläde där han stod och kladdade på Sundborn.

Palett för vattenfärg

När man ska blanda färg är en palett nästan oumbärlig. I den blandar man de olika färgerna till den nyans man vill använda i sitt skapande. Ett oumbärligt verktyg för att blanda och måla med vattenfärg är en pensel. Självklart har vi även sådana i olika storlekar.

Läs mer