KALENDRAR MED BILAR

Kalendrar med bilar är några av våra mest populära kalendrar. Här hittar du alla våra bilkalendrar.


Sortera efter

Miljömärkning

Pris

 • ↓ 20%
  Väggkalender Classic Cars 2024

  Väggkalender Classic Cars 2024

  169,00 kr ink.moms KÖP NU
 • ↓ 27%
  Väggkalender Muscle Cars 2024

  Väggkalender Muscle Cars 2024

  109,00 kr ink.moms KÖP NU
 • ↓ 27%
  Väggkalender Supercars 2024

  Väggkalender Supercars 2024

  109,00 kr ink.moms KÖP NU
 • ↓ 27%
  Väggkalender Classic Cars 2024 liten

  Väggkalender Classic Cars 2024 liten

  109,00 kr ink.moms KÖP NU

VANLIGA FRÅGOR OM KALENDRAR MED BILAR

VILKA TYPER AV BILAR FINNS I ERA KALENDRAR MED BILAR?

Du hittar tre kategorier av bilar i våra bilkalendrar. Dels klassiska amerikanska 50 – talsbilar, dels så kallade muskelbilar och sist men inte minst supersportbilar i svindlande hastigheter.
.

ÄR ERA KALENDRAR MILJÖVÄNLIGA?

Alla våra väggkalendrar är tillverkade i Sverige av svenskt papper, detta gör att transporterna av råvaror och färdig produkt minimeras vilket givetvis är bra för miljön.
Alla väggkalendrar är miljömärkta med Svanen och FSC.

HUR BETALAR JAG FÖR MIN KALENDER MED BILAR?

Du kan betala med Swish, kort, direktbetalning i din internetbank eller mot faktura.
Du kan även dela upp din betalning.
Alla betalningsalternativ administreras via Klarna

 • Här hittar du Sveriges största utbud av kalendrar med bilar som är miljömärkta och tillverkade i Sverige.

Bilar finns i en massa varianter och det är framförallt tre kategorier som är populära och som många intresserade av. Det finns till exempel klubbar och träffar för entusiaster av olika typer av bilar. Vi har samlat tre kategorier i våra bilkalendrar:

Vi har tre kategorier av kalendrar med bilar:

Kalendrar med bilar Classic Cars

I kalendrarna med så kallade Classic cars hittar du framför allt amerikanska bilar från 50 – talet. Det är klassiska modeller som varje bilentusiast av rang känner till. Många kallar dem raggarbilar men de är minst lika mycket veteranbilar som vårdas ömt av sina ägare. Bilderna i kalendrarna är tagna i Sverige och bilarna ägs av svenska entusiaster.

Välkända raggarbilar i kalendern

Många förknippar bilarna med den så kallade raggarkulturen. Det finns så klart yngre raggarbilar men ofoget att börja köra raggarbil uppstod på 50 – talet när de amerikanska soldaterna som var förlagda i Tyskland tog med sig sina bilar till Europa. Plötsligt svämmade de över den europeiska kontinenten och de blev snabbt populära bland svenska ungdomar på driven. De hade svulstiga former och var ofta överlastade av krom. Som om inte det räckte var de ofta lackade i grälla pastellfärger.

Muskelbilar i kalendrar med bilar

Här hittar du kalendrarna med många klassiska modeller av så kallade muskelbilar. Kalendrarna finns i olika storlekar så att även den minsta bilverkstaden kan pryda sin vägg med en muskelbilkalender.

Klassiska muskelbilar i bilkalendern

Den klassiska muskelbilen kan i korthet beskrivas som en amerikansk bil med för stor motor för sitt eget bästa. Någon sa att idén att bygga muskelbilar föddes när fabrikerna i Detroit hade en massa lastbilsmotorer över ”Låt oss stoppa dem i vanliga bilar som har grillar som ser ut att de ska äta upp andra bilar” lär ha varit designkonceptet för denna potenta bilkategori. Det var framförallt Mopar som byggde dessa monstrum på hjul. Alltså Chrysler – Dodge – Buick – Oldsmobile.

Kalendrar med bilar av typen supercars

I våra bilkalendrar med så kallade supercars hittar du bilder på fartvidunder av hiskeliga mått. Kalendrarna finns i olika storlekar. Du kan till exempel hänga upp en liten kalender i backspegeln i kupén.

Olika supercars i bilkalendrar

Med supercars menas bilar som är för snabba för sitt eget bästa och som når oanade hastigheter på allmän väg. Inte för att det är lagligt men de går hur som helst att köra i vanlig trafik. Till skillnad från muskelbilarna har supercars ofta avancerad teknik som hjälper till vid bilens framförande. En äkta muskelbil är lite mer ”Less is more” så att säga med en för stor motor, ratt och stolar.

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.