Väggkalender Äpplen 2022

185 kr ink.moms

Väggkalender Äpplen 2022 med vackra illustrationer av äpplen. Kalendern har formatet 328 gånger 405 mm, är tillverkad i Sverige och är miljömärkt med både Svanen och FSC.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

I lager

Väggkalender Äpplen 2022 är en av alla våra nyheter 2022. De vackra illustrationerna är hämtade från boken ”Aepflen und Birnen. Die wichtigsten deutschen Kernobstsorten” som Walter Müller har illustrerat. Boken gavs ut av Rudolph Goethe 1894. Müller har skapat fler än 6000 illustrationer i akvarell och litografi mellan åren 1880 och 1910.

Goldrenette Von Blenheim som mars månads äpple i Väggkalender Äpplen 2022

Goldrenette Von Blenheim, eller Blenheimäpple är en populär äppelsort som från början togs fram i England. Den är utmärkt som så kallat köksäpple som alltså i inte äts färskt i första hand utan som man använder i matlagningen. Till exempel i bakning eller som sylt och saft.

Väggkalender Äpplen 2022 med Kaiser Alexander

Ingen väggkalender med bilder på äpplen är komplett utan en bild på äpplet Kaiser Alexander. Det är en sort som från början odlades av Tzar Alexander I av Ryssland. Den blev snabbt populär tack vare sin söta smak friska doft och spred sig till kungahus över hela Europa. Den odlas på äppelgårdar i södra Sverige och är väl värd en äppelsafari under sensommar eller tidig höst.

Gravensteiner i Väggkalender Äpplen 2022

Äpplet Gravensteiner har sitt namn efter det danska slottet Gråsten. Äpplets historia är höljt i en smula dunkel men så mycket vet man att greve Fredrik Ahlefeldts bror skickade hem några kvistar till sin bror som började ympa och fick fram Gravenstein.

Väggkalender med äpplen av olika sorter

I planschverket som illustrationerna kommer från är inte bara en samling vackra bilder utan också ett historiskt dokument av de äpplen som var populärast i slutet av 1800 – talet. Många av sorterna finns kvar och är ännu dag populära att äta som de är eller göra en paj av.

Innehållet i kalendern

Väggkalendern med Äpplen innehåller illustrationer av:

 • Gelber Winter Stettiner
 • Roter Herbstkalvill
 • Goldreinette Von Blenheim
 • Grosse Kasseler Reinette
 • Kaiser Alexander
 • Champagner-Reinette
 • Pumpurroter Kousinot
 • Gelber Bellefleur
 • Graue Herbst-Reinette
 • Roter Winter-Taubenapfel
 • Gravensteiner
 • Danziger Kantapfel

Alla namn är på tyska eftersom bilderna är tagna ur en tysk bok. Men de latinska namnen är så klart desamma överallt.

Populär kalender för dig själv eller att ge bort

Det är alltid trevligt om du antingen skaffar en egen väggkalender eller ger bort en. En snygg kalender passar lika bra hemma som på jobbet eller i sommarstugan. Kalendern har ett kalendarium med svenska namnsdagar. Det finns gott om plats att göra anteckningar om man till exempel har något viktigt möte som man måste komma ihåg.

Vikt 416 g
Dimensioner 328 × 405 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Svenska

Helgdagar

Svenska

Språk

Svenska

Varumärke

Gullers