Väggkalender Classic Cars 2021

118 kr ink.moms

Väggkalender Classic Cars 2021 är en stor kalender med klassiska amerikanska bilar som är fotograferade i Sverige. Kalendern är ett måste för alla som gillar amerikanska klassiska bilar.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

Endast 9 kvar i lager (kan restnoteras)

Väggkalender Classic Cars 2021 är vår omtyckta väggkalender med klassiska amerikanska bilar i ett större format. Till 2021 års kalender Classic cars har vi valt ut tolv verkligt klassiska amerikanska bilar. Fotografierna är tagna i Sverige och håller högsta klass. Kalendariet är på nio språk och det finns gott om plats för dina anteckningar. För att bilderna ska bli extra bra har vi blanklackerat dem och gett kalendern ett stort format på 455 x 556 millimeter. Den finns även som en lite mindre variant.

Bilarna i Väggkalender Classic Cars 2021 är:

 • Ford Fairlane 500 Convertible 1957
 • Chevrolet Impal Coupe 1958
 • Cadíllac Eldorado Brougham 1957
 • Studebaker Commander Deluxe Tone Cruising sedan 1941
 • Ford Crown Victoria 1955
 • Buick Roadmaster Convertible 1949
 • Hudson Super Wasp Coupe 1953
 • Pontiac Bonneville Flat Top 1959
 • Chevrolet Bel Air Sports Coupe 1957
 • Buick Skylark Convertible 1954
 • Mercury Montclair Two Door Hardtop 1955
 • Pontiac Starcheif Convertible 1956

Alla bilar är välkända klassiker från veteranbilsträffar och utställningar. De bilar vi har valt ut är varsamt ompysslade av sina ägare. Om du brukar åka på träffar känner du förmodligen igen an och annan av dem.

Väggkalender Classic Cars 2021 med Ford Crown Victoria 1955

Ford Crown Victoria byggdes som en lite mer exklusiv variant av Ford Fairline. Den fick en bred kromlist på sidan och vissa modeller utrustade Ford med ett plexiglastak över framsätet. Dock gjorde plexiglaset att bilen blev alldeles för varm i de varmare delarna av USA så försäljningen gick trögt. Man kan konstatera att det finns ganska många sådana Crown Victoria i Sverige och att de levererades 1957. Alltså året efter de byggdes. Förmodligen sålde de för dåligt i USA. Men i Sverige gick det bra där klimatet är bättre med tanke på plexiglastaket. I svenska raggarkretsar var Crown Victorian bland det finaste man kunde ha. Modellen tillverkades bara 1955 och 1956 men 1980 återupptog Ford namnet som en lyxigare variant av modeller Ford LTD.

Buick Roadmaster Convertible 1949 i Väggkalender Classic Cars 2021

Mellan 1946 och 1957 var Buicks flaggskepp och delade många komponenter med Cadillac. Det var den längsta modellen som Buick byggde som inte var en limousin. Roadmastern tillverkades mellan 1936 och 1958. Roadmastern återuppstod mellan 1991 och 1996 som Buicks största modell. 1949 gjorde Buick de första stora förändringarna av sina modeller sedan andra världskriget. Roadmastern blev något kortare men trots det minskade knappt vikten. Den största förändringen var den välvda tvådelade framrutan. Det var också nu Buick lanserade sina klassiska ”venti – ports” alltså ventilationshålen på framskärmarna. De flesta modellerna fick tre ventilationsportar medan Roadmastern hade fyra.

Väggkalender Classic Cars 2021 med Hudson Super Wasp Coupe 1953

Hudson var ett nytänkande bilvarumärke som startade i Detroit 1909. Namnet Hudson kom från en varuhusägare som hette Hudson och som finansierade starten av bilfabriken. Hudson tog över en bilfabrik och fick en flygande start. Bland annat hade man en strategi att tillverka bilar som alla kunde ha råd med. På den tiden kostade de under 1000 dollar. Hudson var också tidiga med att anställa kvinnliga chefsdesigners för att kunna konstruera bilar ur ett kvinnligt perspektiv. Super Wasp Coupé var en premiumvariant av modellen Wasp som i sin tur var en uppgradering av modellen Pacemaker. Super Wasp Coupé var designad för att passa marknaden i Hollywood och var en så kallad 2 -dörrars hard top. Den hade en rak sexcylindersmotor med dubbla förgasare och hade en effekt på hela 127 hästkrafter.

1953 slogs Hudson ihop med biltillverkaren Nash under namnet American Motor Corporation, AMC. Under 1955 tillverkade man de planerade Waspmodellerna från 1954. Efter det tog man bort varumärket Hudson. AMC köptes så småningom upp av Chryslergruppen.

Ge bort en väggkalender Classic Cars 2021 i present

För de som gillar klassiska amerikanska bilar är vår väggkalender classic cars en perfekt present. Vi har gett ut den varje år sedan många år tillbaka. Inför ett nytt år byter vi ut bilderna till nya. På så sätt blir kalendern kul att samla på. Eftersom de flesta byter kalender i slutet på året är en väggkalender med klassiska bilar en perfekt julklapp till alla som gillar just sådana bilar.

Vikt 266 g
Dimensioner 455 × 278 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Svenska

Helgdagar

Internationella på baksidan, Svenska

Språk

Multi (Svenska, engelska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, kinesiska och japanska).

Varumärke

Gullers

Du gillar kanske också…