Väggkalender Fåglar 2021

125,30 kr ink.moms

Väggkalender Fåglar 2021 med illustrerade fåglar gjorda av Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright i mitten och slutet av 1800-talet. Illustrationerna finns i deras plasnchverk Nordens foglar som handlar om just Nordens fåglar.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

Slut i lager

Väggkalender Fåglar 2021 är en otroligt påkostad och vacker väggkalender med illustrationer av fåglar gjorda av Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright i mitten och slutet av 1800-talet. Bröderna var duktiga konstnärer och gav ut flera praktverk om bland annat den nordiska naturen. Fåglarna i väggkalendern är:

 • Tornfalk
 • Bofink
 • Toppskarv
 • Talgoxe
 • Dalripa
 • Rödhalsad gås
 • Tofsvipa
 • Domherre
 • Rördrom
 • Gråsiska
 • Lappuggla
 • Röd domherre

 

Väggkalender Fåglar 2021 med dalripa

Dalripan och fjällripan är två ganska vanliga fåglar på nordliga breddgrader. Dock är den en smula hotad eftersom man jagar den ganska hårt. Det är inte så konstigt när man tänker på att den är en delikatess tillsammans med till exempel kantareller och hjortronsylt. Om du ska laga till ripa ska du kolla att den inte har varit kyld för länge eftersom den lätt kan bli lite seg då.

Väggkalender Fåglar 2021 med rördrom

Rördromen är en hägerfågel som är vanlig i hela Europa och här och var i Afrika. I Sverige är den dock ganska sällsynt. Rördromens karaktäristiska läte har gett upphov till en massa sägner. Till exempel trodde bönderna att rödrommens läte var gastar. Man trodde också att om man sköt en rördrom flög den rakt upp tills den var för trött för att flyga och ramlade tillbaka till den plats där den hade startat. I Tyskland trodde man att det blev god skörd om man hörde rördromen tidigt på våren medan man i England trodde att rördromens läte var ett varsel om döden. I Sverige trodde man att lätet kom av att fågeln i fråga blåste i vassrör.

Väggkalender Fåglar 2021 med talgoxe

Talgoxen är en vanlig fågel som finns över hela landet. Den är orädd av sig och äter gärna ur handen om du håller fram något mumsigt till den. Trots att den är så social bland människor har den i folktron haft rykte om sig att ge otur och ond bråd död. Man har tolkat talgoxens läte som till exempel ”Spicket fläsk, spicket fläsk” eller ”fitte – tju, fitte-tju” som betyder fettjuv och ingenting annat. I den samiska folktron kallades talgoxen trollsparv och den ansågs föra med sig elände, olycka och död.

Samla på kalendrar med fåglar

Vi byter ut motiven i våra väggkalendrar varje år. För den fågelintresserade är därför kalendrarna fina samlarobjekt. De är också perfekta som julklappar i slutet av året när man ska byta till nästa års kalender.

Kalendern är tryckt på extra tjockt gultonat svensktillverkat papper och har formatet 328 x 405 millimeter.

Vikt 416 g
Dimensioner 328 × 405 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Svenska

Helgdagar

Svenska

Språk

Svenska

Varumärke

Gullers

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.