Väggkalender Look at Sweden 2021

118,30 kr ink.moms

Väggkalender Look at Sweden 2021 är en stor och lyxig kalender med bilder från Sverige.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

Slut i lager

Vår storsäljare Väggkalender Look at Sweden 2021 är en exklusiv väggkalender i det stora formatet med omsorgsfullt valda bilder från vårt vackra land. Bilderna föreställer natur och stad och följer årstiderna. Omslaget är blanklackerat och föreställer en vacker sjö i ett fjällandskap. Kalendariet är på nio språk. Måtten är 455 gånger 278 millimeter. Kalendern finns även i ett mindre format.

De platser som du hittar i kalendern är:

 • Kiruna
 • Hassafall Jönköping
 • Grebbestad
 • Värmland
 • Drottningholm
 • Svartån Västerås
 • Siljan
 • Slottsmöllan Skåne
 • Torne Träsk
 • Visby
 • Yngen Värmland
 • Norrland

Väggkalender Look at Sweden 2021 från Grebbestad

Bilden från Grebbestad i väggkalendern Look at Sweden föreställer den lilla pitoreska fiskehamnen i Grebbestad där det fortfarande fiskas med trålare från mindre båtar. Från början var Grebbestad ett tillhåll för så kallade strandsittare. Det var egendomslösa personer som helt sonika slog sig ner på en bit strand och fördrev dagarna efter eget huvud. Men det har bott månniskor i området längre än så. De äldsta gravarna är från bronsåldern och man kan hitta både en fornborg och hällristningar i området. Under 1840 – talet styrdes området upp. Bland annat utvecklades fisket och timmer frakter. Sedan 1870 – talet tillverkar man fiskkonserver i den lilla staden. Idag har de flesta näringar försvunnit och Grebbestad lever numera på turism.

Svartån i Västerås i Väggkalender Look at Sweden 2021

Svartån rinner genom Västmanland från källorna i Norberg till Västeråsfjärden i Mälaren. I Västerås rinner den genom de få kvarter som finns kvar från gamla Västerås. Bland annat ligger den gamla Falkenbergska kvarnen vid Svartån. Trots att staden ser hyfsat nybyggd ut har den gamla anor. Namnet Västerås kommer från Västra Aros som skiljde staden från Östra Aros det vill säga Gamla Uppsala. I Västerås grundades till exempel Sveriges äldsta gymnasium 1623 av biskop Johannes Rudbeckius. Staden har ägnat sig åt järnhantering sedan 1200 – talet eftersom Bergslagen är full av just malmrika berg. I slutet av 1800 – talet byggdes en turbin vid Svartån. Turbinen blev grunden till ASEA som numera är ABB. Andra stora svenska företag som grundats i Västerås är till exempel ICA som startades 1938 av Hakon Swensson och herrekiperaren Erling Persoon. Persson grundade i sin tur Hennes & Mauritz på Stora Gatan i just Västerås.

Malmöhus slottsmölla i Väggkalender Look at Sweden 2021

Mölla är det skånska ordet för kvarn. Slottsmöllan står på befästningsvallarna vid Malmöhus slott i centrala Malmö. De höga vallarna gjorde platsen perfekt för en kvarn eftersom den kunde fånga in vindarna bättre uppe på vallen. Den övre delen av kvarnen är dessutom vridbar så att den alltid kan få den bästa vinkeln mot vinden. Från början stod en äldre kvarn här men den brann upp i början av 1800 – talet. Den gamla kvarnen var från 1600 – talet och byggd av eldfängt trä. Den nya möllan är en så kallad holländsk kvarn och den byggdes förmodligen av Christian Sjöström från Svedala som var en mycket erfaren kvarnbyggare. Bredvid kvarnen finns det gamla mjölnarhuset från 1600 – talet kvar.

Look at Sweden som julklapp till dina vänner utomlands

Look at Sweden är en av våra absolut mest populära kalendrar. Ofta är den en julklapp som skickas utomlands till någon som flyttat härifrån eller till släkter och vänner som är nyfikna på hur det ser ut här. Bilderna i kalendern visar både stad och land. Här finns naturbilder och bilder på gamla och nya stadsmiljöer från Norrland till Skåne.

Vikt 266 g
Dimensioner 455 × 278 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Svenska

Helgdagar

Internationella på baksidan, Svenska

Språk

Multi (Svenska, engelska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, kinesiska och japanska).

Varumärke

Gullers

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.