Väggkalender Scandinavia 2021

83 kr ink.moms

Väggkalender Scandinavia 2021 med bilder från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.En kalender med fantastiska bilder från stad och natur i Skandinavien.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

Slut i lager

Väggkalender Scandinavia 2021 är en väggalmanacka med bilder från Skandinavien. Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland finns representerade. Kalendern har kalendarium på engelska och de fem skandinaviska språken. Den innehåller nordiska helgdagar. Omslaget är blanklackerat och kalendern har måtten 300 x 195 millimeter. Bilderna kommer från de här platserna i Skandinavien:

 • Bohuslän Sweden
 • Aker Brygge Oslo Norway
 • Farøe island Denmark
 • Waterfalls Iceland
 • Helsinki Finland
 • Gotland Sweden
 • Copenhagen Denmark
 • Hanko Finland
 • Stockholm Sweden
 • Oresund Bridge Sweden and Denmark
 • Reykajvik Iceland
 • Flakstad Norway

Väggkalender Scandinavia 2021 från Flakstad i Norge

Flakstad är en liten fiskeby som ligger vackert beläget på Lofoten utanför den nordligaste delen av landskapet Nordland. Det bor 1272 personer i Flakstad vilket gör kommunen till nummer 317 i Norge. Det huvudsakliga näringen är fiske. Både med små fiskebåtar och fiskodlingar. Kommunen bildades 1838. 2926 bröt sig den södra delen av kommunen loss och bildade Moskenes kommun. På 1960 – talet när man slog ihop kommuner så det stod härliga till i Norge slogs Moskenes och Flakstad ihop igen. 1976 var det dock dags att åter slita isär kommunerna.

Färöarna i väggkalender Scandinavia 2021

Färöarna är en ögrupp som tillhör Danmark. De första människorna som man vet besökta öarna kom dit på 600 – och 700 – talen. Det var munkar från Irland som slog sig ner som eremiter på Färöarna och Island. Men säg den frid som varar för evigt. Efter ett par hundra år av stilla eremitliv invaderades både Färöarna och Island av norska vikingar. Den första kända vikingahövdingen på Färöarna var Grimur Kamban år 825 men vikingarna hade besökt Färöarna sedan 795. Sedan invaderades Norge av Danmark och Färöarna blev danskt. Under andra världskriget ockuperades Färöarna av England och blev avskurna från Danmark varpå mer eller mindre självstyre uppstod.

Väggkalender Scandinavia 2021 med Hangö

Hangö är Finlands sydligaste stad och en typisk semesterort som mångdubblar sin befolkning på sommaren. I juli äger till exempel Hangöregattan rum och Finlands största svenskspråkiga teater ligger i Hangö. Staden ligger på en udde och har används som hamn sedan långt tillbaka i historien. Året innan Hangö blev en stad öppnade den nuvarande hamnen. Hangö är är en idyll men det var inte så länge sedan som platsen präglades av krig. Här har Sveriges och Rysslands flottor drabbat samman och under Krimkriget sprängde ryssarna de befästningar som fanns i Hangö för att hindra att engelsmännen skulle kunna förskansa sig i dem.

En perfekt julklapp till dina utländska vänner

En väggkalender med motiv från Skandinavien är en perfekt julklapp till de som inte bor här men som längtar hit. Det kan vara släktingar och vänner som har flyttat utomlands. Om du har flyttat hit från ett annat land är det också trevligt att dela med dig av bilder från Skandinavien så att dina vänner som bor kvar ser hur det ser ut här.

Vikt 124 g
Dimensioner 300 × 195 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Utan namnsdagar

Helgdagar

Svenska, Finska, Danska, Norska och Isländska

Språk

Multi (Engelska, Svenska, Norska, Finska, Danska och Isländska)

Varumärke

Gullers