Väggkalender Svenska Fyrar 2021

179,00 kr ink.moms

Väggkalender Svenska Fyrar 2021 är ett absolut måste för alla som är intresserade av fyrar.

Illustrationerna är hämtade från anders Hedins fantastiska bok Sveriges fyrar.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

Slut i lager

Väggkalender Svenska Fyrar 2021 är en otroligt vacker och påkostad väggkalender med gamla ritningar och illustrationer av kända svenska fyrar.

Kalendern är ett måste för alla som är intresserade av fyrar och marin historia. De passar lika bra i ett modernt hem som i sjöboden eller i sommarstugan. På baksidan av illustrationerna hittar du information om alla fyrar.

De här fyrarna hittar du i 2021 års väggkalender Fyrar:

 • Carlstens fästning
 • Morups Tånge
 • Kullen
 • Malmö fyr
 • Falsterbo fyr
 • Smygehuk
 • Utlängan
 • Ölands södra udde
 • Närsholmen
 • Häradskär
 • Eggegrund
 • Holmögadd
 • Malören

Kalendern är tillverkad i Sverige och har extra tjock och svagt gultonat papper. Även pappret är producerat i Sverige. Måtten på kalendern är 328 x 405 millimeter. Kalendrarna är miljömärkta med både Svanen och FSC.

Falsterbo fyr i Väggkalender Svenska Fyrar 2021

Fyren vid Falsterbo har lång historia. Men vet inte riktigt när det första så kallade märket byggdes men man vet att det var bröderna i Dominikanerorden som bad Lübeck om lov att få bygga ett märke på 1220 – talet. Dock kom det att dröja till 1635 innan man utfärdade en order om att bygga en vippfyr. Den bestod av en åtta meter lång träbom Med en järnkorg i ena änden. Man fyllde korgen med glödande kol och reste den med hjälp av en hävstång så att den syntes på långt håll. Den nuvarande fyren byggde man mellan åren 1793 och 1795. Personalen bestod av tre familjer som bodde i varsitt rum på andra våningen i fyren. Fyren släcktes 1990. 1993 köptes den av Vellinge kommun som åter tände den men med en så kallad turistlampa på 40 watt.

Holmögadd fyr i Väggkalender Svenska Fyrar 2021

Ögruppen Holmöarna ligger utanför Umeå i Västerbottens skärgård. Ögruppen består av ett antal öar där den sydligaste av dem heter Holmö gaddar. Där står alltså Holmögadds fyr. Holmöarna var en gång i tiden en egen kommun och dessutom Sveriges minsta sådana. På öarna bodde runt 75 personer som ägnade sig åt fiske och jordbruk. Fyren är från 1854 medan fyrplatsen har funnits sedan 1770 men hade då inget fyrtorn. 2008 släckte Sjöfartsverket ner fyren och året efter berättade Sjöfartsverket att fyren aldrig någonsin mer skulle tändas igen.

Väggkalender Svenska Fyrar 2021 med Ölands södra udde

Långe Jan kallas fyren på Ölands södra udde. Man tror att namnet kommer från den lilla kapellet som en gång i tiden låg på platsen där fyren står idag. Kapellet hette St. Johannes kapell och revs under reformationen när den nya protestantiska kyrkan tog över från katolicismen. Furen var från början ett torn med en öppen eldningsplats på toppen. Långe Jan tändes för första gången 1758. Då hade man ägnat två år att bygga fyren. 1907 ersatte man elden med ett linssystem och en laterning. 1948 elektrifierade man fyren som blev helt automatiserad och obemannad. Ölands södra udde är Sveriges längsta fyr med sina drygt 41 meter.

Ge bort en Väggkalender Svenska Fyrar 2021 i julklapp

Väggkalender Svenska fyrar är en av våra absolut populäraste produkter. De som är intresserade av marin historia samlar på kalendrarna eftersom det kommer nya bilder varje år. I slutet av året är det dags att skaffa en ny kalender och då är det perfekt att ge bort en fyrkalender i julklapp till den som är fyrintresserad. Självklart behöver man inte vara intresserad av fyrar för att gilla kalendern. Bilderna är oerhört vackra och hämtade från ritningar och arkitektskisser. Fyrarna har alla sin intressanta historia.

Vikt 416 g
Dimensioner 328 × 405 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Utan namnsdagar

Helgdagar

Svenska

Språk

Svenska

Varumärke

Gullers

Du gillar kanske också…

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.