Väggkalender Växter 2021

125,30 kr ink.moms

Väggkalender Växter 2021 med motiv av växter illustrerade av C.A.M. Lindman början av 1900-talet. Kalendern är tryckt på extra tjockt gultonat papper. Den är 328 x 405 mm.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

Slut i lager

Väggkalender Växter 2021 är en otroligt vacker och påkostad väggalmanacka med illustrationer gjorda av C.A.M. Lindman början av 1900-talet.

Växterna i kalendern är:

 • Slåtterblomma
 • Hundtunga
 • Blomvass
 • Kattmynkta
 • Praktmansblod
 • Kärleksört
 • Lungört
 • Maskros
 • Stålört
 • Vetteros
 • Brännässla
 • Mjölke

Varje månad har sin egen vackra illustration av en växt. Alla växter går att hitta i den svenska naturen och många av dem har en intressant historia. De kan vara ätliga, ha en läkande effekt eller på något annat sätt vara användbara.

Väggkalender Växter 2021 med kattmynta

Kattmyntan kan du hitta i södra Sverige. Den är numera sällsynt och därför fridlyst men om du hade fått plocka den hade du kunnat använda den på många olika sätt. Til exempel håller den flugorna borta. Flugor gillar nämligen inte ämnet nepetalakton som finns i kattmyntan. Om man koncentrerar ämnet kan det till och med döda flugor. Men den enes död är den andres bröd och kattmyntan kan användas som krydda eller te också. Till exempel brukar den användas tillsammans med Karljohansvamp eller i soppor. Om man torkar kattmyntan kan man göra te på den.

Väggkalender Växter 2021 med maskros

Maskrosen är ett ogräs men den är också en av våra viktigaste överlevnadsväxter. Man kan både äta och dricka maskros. Kanske är maskrosvin det mest kända exemplet på maskroset förnämliga egenskap som livsmedel. Stora svenska skalder och vissångare som Carl – Anton och Eddie Meduza har hyllar maskrosen i sina sånger.

Väggkalender Växter 2021 med kärleksört

Kärleksörten är en så kallad fetbladsväxt som förut tillhörde växtfamiljen fetknoppar. Den har används på flera olika mer eller mindre fantasifulla sätt och är en av de fjorton överlevnadsarterna. Kärleksörtens rötter är en kolhydratkälla som bör kokas men som kan ätas rå. Bladen går utmärkt att till exempel ha i sallader och de innehåller mycket C -vitamin. Om man inte vill äta sin kärleksört men har lite värk och andra smärtor kan växten ha en viss lindrande effekt. Enligt de mer fantasifulla vetenskaperna ska man hänga två klumpar med kärleksört bredvid varandra. Och de vänder sig mot varandra betyder det besvarad kärlek.Därav namnet Kärleksört.

Ge bort en Väggkalender Växter 2021

I slutet av året är det dags att fundera på nästa års kalender. Dessutom är det jul i slutet av året och ett perfekt tillfälle att ge bort en kalender i julklapp. Självklart kan man även ge bort den i födelsedagspresent med de inträffa ju som alla vet inte alltid i slutet av året. Om du ska ge bort en väggkalender kan du titta på våra andra produkter med samma motiv. Posters, kort och skrivböcker till exempel. På så sätt kan du planera kommande julklappar. Varför bara ha en fiskaffisch när man kan samla ihop en liten samling och rama in?

Vikt 416 g
Dimensioner 328 × 405 × 5 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Namnsdagar

Svenska

Helgdagar

Svenska

Språk

Svenska

Varumärke

Gullers

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.