Kort Knölsvan

35,00 kr ink.moms

Kort Knölsvan levereras med kuvert och är tryckt på svagt gultonat svenskt papper. Skicka ett vackert vikt kort till någon du tycker om. 115 gånger 170 millimeter.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

I lager

Kort Knölsvan är ett vackert och exklusivt vikt kort med otryckt insida som du får hem tillsammans med ett vackert kuvert.
Att ge bort ett vackert kort ihop med presenten är alltid uppskattat och nuförtiden när det mesta är digitalt är det extra roligt att få en hälsning eller gratulation via ett tjusigt kort i brevlådan.

Kort Knölsvan med en illustration av en mytisk fågel

Det finns en sägen som påstår att knölsvanen lever ett helt stumt liv förutom i dödsögonblicket då den brister ut i en fasansfull och vacker sång. Därav uttrycket ”svanesång”. Därav även namnet ”Sångsvan” på den andra svanarten som vi har i Sverige. I Finland trodde man att med hjälp av sin långa hals så kunde svanen kommunicera med både människor och fåglar.

Halsen gjorde att den nådde de båda världarna. Den var dessutom en människa som hade förvandlats till en fågel och man ansåg att den just därför var helig. Den tillhörde den övre världen där fåglarna och gudarna bodde och när den flyttade för vintern gick den till den övre världen på Vintergatan.

Man ka undra om de tre finländska bröderna

  • Magnus
  • Wilhelm
  • Ferdinand

von Wright tänkte på det när de gjorde sina fantastiska illustrationer av fåglar. Illustrationen på kortet är en av dem.

Kortet och kuvertet är tryckta i Sverige på svenskt svagt gultonat miljömärkt papper.

Vikt30 g
Dimensioner115 × 170 × 2 mm
Miljö

FSC, Svanen

Varumärke

Gullers

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.