Kort Uv

35,00 kr ink.moms

Kort Uv levereras med kuvert och är tryckt på svagt gultonat svenskt papper. Formatet på kortet är 115 gånger 170 millimeter.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

I lager

Kort Uv är ett vackert och exklusivt vikt kort med otryckt insida som levereras med kuvert. Illustrationen kommer från ”Svenska foglar, efter naturen och på sten ritade”

Kort uv med en bild på en mytisk fågel

Uven är vår största uggla och en av världens största fåglar. Ugglor har alltid fascinerat människan och många myter har skapats kring fågeln. Till exempel trodde man under antiken att eftersom ugglan var ful och tjuvaktig så var det en människa som hade förvandlats som straff. Ugglan har även haft rykte om sig att:

  • Förebådar bland annat storm till havs
  • Förebådar olycka och död
  • Förebådar olyckor i största allmänhet.

Ugglan hade inget vidare gott rykte om sig med andra ord. Idag vet vi lite bättre. Ugglan är en viktig del i ekosystemet och tar till exempel gnagare i stor mängd. Uvar bor ofta i städerna där till exempel tillgången på både råttor och fåglar är god.

Både kortet och kuvertet tillveras i Sverige och båda är miljömärkta. Pappret är svagt gultonat och ger ett elegant intryck.

Kort Uv ingår i en serie illustrerade kort med svenska fåglar gjorda av bröderna von Wright i mitten och slutet av 1800-talet.

Vikt30 g
Dimensioner115 × 170 × 2 mm
Miljö

FSC, Svanen

Varumärke

Gullers

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.