Skrivbok Närsholmen Fyr

79,00 kr ink.moms

Skrivbok Närsholmen Fyr är en skrivbok med linjerade sidor. Omslaget är tryckt på svagt gultonat papper. Måtten är 148 gånger 210 millimeter. Den är tillverkad i Sverige och miljömärkt.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

I lager

Andra köpte också med 10% rabatt

Bläckpenna Trilia Svart

Bläckpenna Trilia Svart är en pålitlig och användarvänlig Bläckpenna som passar perfekt både på jobbet och i skolan. Pennan har en mjuk skrivkänsla.

Kort Närsholmen Fyr

Kort Närsholmen Fyr är förpackat med kuvert och är tryckt på svagt gultonat svenskt papper. Skicka ett vackert vikt kort till någon du tycker om eller rama in och skapa en vacker tavla. 115 gånger 170 millimeter.

Skrivbok Närsholmen Fyr har en vacker illustration av fyren på Närsholmen utanför Gotland. Anteckningsboken har linjerade sidor. Själva fyrplatsen heter ”När” kort och gott. Fyren har en brokig historia med förlisningar och flyktingar bland annat.

Vacker illustration av När på omslaget till Skrivbok Närsholmen Fyr

Närsholmens fyr ligger på en enslig plats på halvön Närsholmen. Innan fyren byggdes fanns först en båg och sedan en stång. Både båk och stång är sjömärken.

Skrivbok Närsholmen Fyr

Fyren på Närsholmen byggdes 1872 då man anlade fyrplatsen med tillhörande fyrtorn. Inuti fyren leder 60 trappsteg upp till själva fyrlinsen och fyren är omkring 16 meter hög och byggd av järnplåt. När fyren var ny hände det att fartyg tog fel på den och andra fyrar och därför seglade på grund. Under andra världskriget kom många flyktingar från Baltikum till fyren där de togs omhand av fyrpersonalen. Några milstolpar i fyrens historia som kan nämnas är:

  • 1881 får fyren en båtbrygga
  • 1891 byggs bagarstugan bredvid fyren
  • 1914 fick fyren en telefonlinje
  • 1961 elektrifierades fyren
  • 1961 automatiserades och avbemannades fyren

Fyren står kvar på Närsholmen liksom den ursprungliga bebyggelsen. Idag är platsen en väl bevarad 1800 – talsmiljö som är väl värd ett besök.

Vikt 150 g
Dimensioner 148 × 210 × 10 mm
Miljö

FSC, Svanen

Inlaga

Linjerade blad

Varumärke

Gullers

Du kanske också gillar …

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.