Affisch Medium Fredrik I

139,00 kr ink.moms

Affisch Medium Fredrik I ingår i en serie poster med Svenska regenter och är en udda och unik present till alla som är intresserad av Svensk historia.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

I lager

Affisch Medium Fredrik I ingår i en exklusiv serie posters med svenska regenter från Gustaf I till Karl XIII. Sätt affischen i en ram så blir det en udda och unik tavla för alla som är intresserad av Svensk historia.

Fredrik I är även känd som Friedrich av Hessen föddes den 17 april 1676 och avled den död 25 mars 1751 var kung av Sverige från 1720 till 1751. Från 1730 var han regerande lantgreve av Hessen-Kassel i Tyskland till sin död. Fredrik var framgångsrik som fältherre i det spanska tronföljdskriget på de allierades sida mot Frankrike. Han blev änkeman utan barn 1705 och friade till Sveriges tronarvinge Ulrika Eleonora och gifte sig med henne. Hon blev drottning efter Karl XII:s död, men abdikerade 1720 till förmån för sin man, som fann sig väl i rollen som monark under frihetstiden. Fredrik införde furstehuset Brabant i Sverige som unikum, och dess hessiska gren skulle ha blivit svensk kungaätt, men han avled utan egen tronarvinge i denna. Genom Eufemia av Sverige och elva generationer härstammade han från kung Magnus Ladulås.

Tryckt på obestruket gultonat svenskt miljömärkt premiumpapper.
Format: 300 x 400 mm.

Vikt 200 g
Dimensioner 300 × 400 × 1 mm
Miljömärkning

FSC, Svanen

Varumärke

Gullers

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.