Skrivbok Söderarm Fyr

79,00 kr ink.moms

Skrivbok Söderarm Fyr. Vacker illustration tryckt på svagt gultonat papper. Måtten är 148 gånger 210 millimeter. Skrivboken är miljömärkt och tillverkad i Sverige.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

I lager

Andra köpte också med 10% rabatt

Bläckpenna Trilia Svart

Bläckpenna Trilia Svart är en pålitlig och användarvänlig Bläckpenna som passar perfekt både på jobbet och i skolan. Pennan har en mjuk skrivkänsla.

Kort Söderarm Fyr

Kort Söderarm Fyr levereras med kuvert och är tryckt på svagt gultonat svenskt papper. Skicka ett vackert vikt kort till någon du tycker om eller rama in och skapa en vacker tavla. Måtten är 115 gånger 170 millimeter.

Skrivbok Söderarm Fyr har ett omslag med en illustration av Söderarms fyr såklart. Inlagan har linjerade sidor. Söderarms fyr ligger på ön Torskär i ögruppen Söderarm i Stockholms norra skärgård. På ön har det funnits fyrverksamhet av olika karaktär långt innan fyren byggdes. På 1600 – talet fanns det en vårdkase på ön och man vet med säkerhet att åtminstone 1691 fanns en båk på ön.

Vackert motiv på Skrivbok Söderarm Fyr

Söderarm har sedan Krimkriget varit en viktig plats för att försvara inloppet till Stockholm. Det är också där Söderarmsleden börjar sin väg in mot Stockholm. Förutom fyren har det funnits en optisk telegraf och kustartilleribatteri på Söderarm. Fyrens historia kan bland annat beskrivas med följande händelser:

  • 1838 – 1839 anlägger man fyrplatsen och tänder fyren
  • 1903 får fyrbiträdet ett nytt hus
  • 1928 får fyren en ny laternin
  • 1970 delautomatiserar man fyren
  • 1999 släcker man plötsligt fyren

Efter att fyren släcktes ned avvecklade och skrotade försvaret sina anläggningar på ön. Idag kan man besöka ön som har en konferensanläggning och guidade turer till fyren.

Vikt 150 g
Dimensioner 148 × 210 × 10 mm
Miljö

FSC, Svanen

Inlaga

Linjerade blad

Varumärke

Gullers

Du kanske också gillar …

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.