Skrivbok Ursholmen Fyr

79,00 kr ink.moms

Skrivbok Ursholmen Fyr är en vacker skrivbok som har det smidiga formatet 148 gånger 210 millimeter. Svensktillverkad och miljömärkt med Svanen och FSC.

Snabba leveranser
Fraktfritt över 399 kr
Öppet Köp i 30 Dagar

 

 

I lager

Andra köpte också med 10% rabatt

Bläckpenna Trilia Svart

Bläckpenna Trilia Svart är en pålitlig och användarvänlig Bläckpenna som passar perfekt både på jobbet och i skolan. Pennan har en mjuk skrivkänsla.

Kort Ursholmen fyr

Kort Ursholmen fyr är förpackat med ett matchande kuvert och är tryckt på svagt gultonat svenskt papper. Skicka ett vackert vikt kort till någon du tycker om eller rama in och skapa en vacker tavla. 115 gånger 170 millimeter

Skrivbok Ursholmen Fyr har ett omslag som pryds av Sveriges första fyr som byggdes av betong nämligen Ursholmen. Som man kan ana står fyren på Ursholmen på Västkusten. Från början var det två fyrar med en brand satte stopp för det och förvandlade den brunna fyren till mer av ett sjömärke. En så kallad båk.

Skrivbok Ursholmen Fyr som en praktisk anteckningsbok

Sidorna i anteckningsboken har linjerade sidor. Det kan vara oerhört praktiskt om man skulle besöka Ursholmens fyr och göra anteckningar. Fyren var från början två fyrar som ersatte fyrarna på Nordkoster. De byggdes 1891 och moderniserades 1907 och bildade en så kallad enslinje. Fyrplatsen var på sin tid Sveriges västligaste bemannade fyrplats. Några viktiga årtal i Ursholmens historia är:

  • 1891 Fyrarna byggs
  • 1920 Brand i norra fyren
  • 1931 Norra fyren släcks
  • 1965 Fyren elektrifieras och avbemannas

Idag är Ursholmen ett populärt utflyktsmål. Det mesta av bebyggelsen finns kvar och det finns ett litet museum på ön.

Vikt 150 g
Dimensioner 148 × 210 × 10 mm
Miljö

FSC, Svanen

Inlaga

Linjerade blad

Varumärke

Gullers

Du kanske också gillar …

Missa inte några erbjudaden eller rabatter

Jag vill ha nyheter och erbjudanden från Kalenderspecialisten och har läst och godkänt integritetspolicyn.