Skrivböcker Växter

Skrivböcker växter är skrivböcker med vackra illustrationer av växter på omslagen. Bilderna kommer från CAM Lindmans bok från början av 1900 – talet

CAM Lindman eller Carl Adam Magnus Lindman som han hette var en svensk botaniker och professor vid Naturhistoriska riksmuséet i Stockholm. Han gav bland annat ut böcker och planschverk. Vi har hämtat våra motiv från ”Bilder ur Nordens flora” som CAM Lindman gav ut 1904 – 1905. Illustrationerna är baserade på Johan Wilhelm Palmstruchs kopparplåtar.

Skrivböcker växter med Gullris

Gullris är en vanlig växt och finns i stora delar av världen. Den har en stor mängd gula blommor och växer i låglänta landskap och på stränder. Det är en medicinalväxt som är bra mot bland annat njursvikt och ödem.

Skrivböcker växter med Mistel

Misteln är vanligt förekommande och sprids med fåglar. Den växer högt upp i grenverk på en mängd olika träd. Det sägs att Balder dog genom att bli skjuten av en pil som var gjord av mistel. De keltiska druiderna försökte bota epilepsi med hjälp av mistel men resultatet verkar ha uteblivit.

Läs mer