KALENDRAR

Kalendrar och almanackor är som namnet antyder vår specialitet. Eftersom vi är just  kalenderspecialister har vi en massa olika kalendrar med olika omslag och innehåll som du kan välja bland.

KALENDRAR PÅ MÅNGA OLIKA SÄTT

Det finns ju såklart många olika typer av kalendrar som fyller olika funktioner. Beroende på vad och hur du vill planera så kan du välja en som passar bäst för din planering. Kalendrar används lika mycket hemma som i jobbet. Du kan dessutom skapa en egen variant om du vill det. Då väljer du helt själv hur den ska se ut och vad den ska innehålla. Olika typer av kalendrar är till exempel:

 • Planeringskalendrar
 • Familjekalendrar
 • Födelsedagskalendrar
 • Lärarkalendrar
 • Väggkalendrar

Om du vill så kan du även göra din helt egna kalender med egna bilder och design.

SKAPA DIN EGEN KALENDER

Om du är eller känner dig kreativ så vill du så klart skapa din egen kalender. Du kan ladda upp dina egna bilder på omslaget och välja hur innehållet ska se ut. Du kan välja mellan olika teman om du vill. Till exempel kan det handla om:

 • Träning
 • Jobbet
 • Hobby
 • Kreativitet

eller något annat som du bestämmer själv. Välj ett omslag och klicka på ”Skapa” så hittar du allt som du kan välja bland. Om du inte vill ladda upp en egen omslagsbild finns det såklart en massa vackra, roliga och trendiga bilder i vårt bildbibliotek.

VÅRA KALENDRAR FÖR FAMILJENS PLANERING

Du som har en familj vet så klart hur mycket det är som man ska hålla reda på. Barnens aktiviteter, jobbet, semestrar och en massa annat tarvar seriös planering för att det ska funka. En familjekalender har fler kolumner. De som du kan hitta hos oss har mellan fyra och åtta kolumner. Ju större familj du har desto fler kolumner kommer du att ha hjälp av. Om din familj dessutom har ett husdjur finns det ett och annat att planera med det också.

KALENDRAR FÖR DIG SOM ÄR LÄRARE

För dig som jobbar som lärare finns det som du säkert vet lärarkalendrar. Vi har valt ut några av de mest populära och du kan dessutom skapa din personliga lärarkalender om du vill. Välj mellan:

 • Stora klasslärarkalendern
 • Stora ämneslärarkalendern
 • Kalender för förskolan
 • Fritzes kalender
 • Loggboken

POPULÄRA KALENDRAR MED DJURMOTIV

Djur är alltid populära som motiv på en kalender. Antingen kan man ha ett eget husdjur eller så gillar man djur i största allmänhet. Vi har en massa kalendrar som har djurmotiv. Gulliga djur, vilda djur, vackra illustrationer med djur och en massa annat.

GE BORT EN PRESENT SOM MAN KAN SAMLA PÅ

Det finns många som samlar på våra kalendrar, posters, kort och annat tack vare de fina illustrationerna. Speciellt populära är våra produkter som har motiv med fyrar. Men även kalendrarna som har illustrationer från den nordiska naturen är populära samlarobjekt. Om du vill ge bort en present så är det ett bra tips att ge bort någonting från våra serier av produkter. Då kan du fortsätta att ge bort andra motiv ur samma serie till att samlingen är komplett. Några exempel på produkter som det är populärt att samla på är:

KLASSISKA KALENDRAR ÄR ALDRIG FEL

Vi vet såklart att det finns en massa digitala kalenderlösningar som fungerar väldigt bra. Men det finns ändå inget som riktigt kan måsta sig med en klassisk kalender. Dels finns ju såklart det uppenbara fördelarna som att man inte behöver tänka på att batteriet är laddat och att man har uppkoppling. En klassisk kalender brukar man hänga upp på väggen och på så sätt kan alla se vad som är planerat. En familjekalender är ett typiskt exempel på den fördelen eftersom alla i familjen kan se vad som är på gång med alla familjemedlemmar.

DET VAR BÄTTRE FÖRR

Det har alltid varit ett stort behov för oss människor att kunna dela in tiden i dagar, veckor, månader och år. Det är det som kallas för kalender. I en almanacka kopplar man händelser till kalendern. Det som är vanligt idag är till exempel helgdagar och namnsdagar. Men förr kunde man även få tips om kommande händelser som för det mesta byggde på rena spådommar. Det kunde till exempel hanlda om när på året som det är bra att ställa till med åderlåtning. Men man kunde även få veta när man trodde att det skulle bli krig och när pesten ska slå till.

MÅNKALENDRAR. FÖR OCH EMOT

De kalendrar som vi använder oss av utgår så gott som alltid från hur solen rör sig över himlavalvet. Men man behöver inte grunda sin tidsräkning på hur solen rör sig eftersom det finns andra himlakroppar som man kan titta på. Månen syns bra och är därmed utmärkt att hålla koll på när man ska bilda sig en uppfattning var i tiden man befinner sig. Fördelen med månkalendrar är att det är enkelt att se hur månens utseende förändras över tid. Dock blir kalendern godtycklig eftersom alla har sin egen bild av månen. Det är till exempel svårt att sätta en specifik dag för skörd. En månkalender är ganska flummig med andra ord. Men såklart praktisk.

LÄS MER

VANLIGA FRÅGOR OM KALENDRAR

Hur snabbt levereras mina kalendrar?

Om du beställer före 14:00 skickar vi iväg din beställning samma dag.
Beställer du på en helgdag skickar vi första vardagen efter.

Hur betalar jag för min order?

Via Klarna kan du enkelt betala direkt med Swish, kort eller banköverföring.
Du kan även betala mot faktura eller välja att delbetala.
Alla betalningar administreras av Klarna.

Är era kalendrar miljömärkta?

Alla våra kalendrar är miljömärkta med Svanen och/eller FSC.

 • Om du letar efter kalendrar att köpa så har du hitta helt rätt. Titta runt i vårt stora utbud av modeller och storlekar.