Illustrerade kalendrar

Illustrerade kalendrar har bilder som inte är fotografier. Det vill säga illustrationer, mönster och annan grafik.

När vi väljer motiv på våra illustrerade kalendrar utgår vi från det som vi vet är populärt. Djur och natur, byggnader, sagor, gamla affischer och annat. De leverantörer vi samarbetar med håller hög kvalité i både kvalité och hållbarhet.

Kalendrar med motiv från naturen

Vi har samlat ett antal kalendrar med motiv från bland annat den nordiska naturen. Illustrationerna har ofta mer än hundra år på nacken och kommer från kända nordiska konstnärer, botaniker och zoologer. Vi har hämtat dem från plansch – och praktverk av till Exempel de finländska bröderna von Wright, den svenska botanikerna och professorn C A M Lindman och Gösta Sundman.

Illustrerade kalendrar av Maria Nilsson Thore

Maria Thore Nilsson är en av våra mest kända och uppskattade barnboksillustratören. “Petras prick” och “Vem ser Dim” är två av hennes mest kända barnböcker. Maria har även gjort mönster som pryder några av våra kalendrar.

Illustrerade kalendrar med fyrar

Några av våra mest populära motiv på våra illustrerade kalendrar är utan tvekan våra kalendrar med fyrar. Vi har samlat vackra illustrationer på kända svenska fyrar som har en intressant historia. Vi skulle vilja påstå att det är den perfekta julklappen till släktens sjöbjörn.

Våra illustrerade familjekalendrar

I vårt digra sortiment av illustrerade kalendrar kan du hitta många olika typer av kalendrar och almanackor. Den mest populära kalendern är den så kallade familjekalendern. I den skriver man upp alla aktiviteter och viktiga händelser som ska planeras. Det kan vara träningar, födelsedagar, resor och annat. Själva kalendariet har mellan fem och sju spalter så att man har tillräckligt med plats för allt.

Läs mer