Tuschpennor

Tuschpennor i många färger hittar du här. Välj bland våra stora och lite mindre förpackningar.

Alla våra tuschpennor kommer i förpackningar om antingen

  • 10 färger
  • 20 färger
  • 30 färger

Även med tio olika färger kommer man lång och med 30 pennor i olika färger är färgskalan mer eller mindre komplett.

Tuschpennor medium 10 färger

Tuschpennor medium har en spets som ger linjer på mellan 0,5 och 4 millimeter och är perfekt för att rita och skriva. Pennorna har en ventilerad kork som gör att de håller sig länge. Färgen är vattenbaserad och enkel att tvätta bort om den skulle råka hamna någonstans där den inte borde vara.

Tuschpennor Jumbo 10 färger

Jumbopennorna har en tjockare spets som ger linjer som är mellan 2 och 4 millimeter tjocka. Pennorna är perfekta för att både skriva och rita med. Precis som för mediumpennor är färgen vattenbaserad och enkel att tvätta bort.

Tuschpennor trolleri magic

De magiska trolleripennorna byter färg när man använder dem. De är mycket populära bland både barn och vuxna som gillar roliga effekter när de skapar. Pennorna kommer i tio magiska färger och har en vattenbaserad färg som är enkel att tvätta bort.

Penselpennor 20 färger

Penselpennorna har extra fin spets som ger fina linjer som är mellan 0,5 fyra millimeter tjocka. Färgen är vattenlöslig och pennorna är miljömärkta med Svanen

Svanenmärkta tuschpennor

Alla våra tuschpennor är miljömärkta med Svanen som är en miljömärkning som ställer höga krav på produkterna. Bland annat är hela pennan återvinningsbar och färgerna är vattenbaserade och innehåller inga skadliga lösningsmedel.

Tuschfärger i historien

Tusch är från början en färg som ör baserad på kol och animaliskt lim. Färgen blandades ut med vatten och användes för till exempel kalligrafi i Kina för flera tusen år sedan. Om du vill skriva kalligrafi har vi kalligrafipennor av hög kvalité.

Läs mer