Posters

Våra posters och affischer har alla noga utvalda motiv. Dessutom finns de i flera format som är anpassade för att passa de ramar som säljs på Ikea, i ramaffärer och på stormarknader.

Posters och affischer med många motiv

Vi har bland annat hämtat motiven till våra posters och affischer från naturen. Bilderna är akvareller och gjorde i slutet på 1800 – talet och i början av 1900 – talet. Illustrationerna finns i praktverk från den tiden och är idag samlarobjekt. De dyker ibland upp på olika auktioner och kan kosta ganska mycket i original.

Posters med djur

Hos Kalenderspecialisten hittar du ett stort urval av poster med illustrerade djur. Illustrationerna är gjorda på 1800-talet och i början av 1900-talet och trycket och pappret håller mycket hög kvalité.

Affischer med fiskar

Affischerna med fiskar kommer ursprungligen från praktverket Finlands Fiskar som publicerades av G.W. Edlund i Helsingfors mellan 1883 och 1893. Gösta Sundman har gjort illustrationerna. Posters med fiskar passar lika bra i sommarstugan på landet som i det moderna köket.

Tavlor med växter

En poster med växter är perfekt att rama in och göra en tavla av. Motiven kommer från boken Bilder ur Nordens flora av C.A.M Lindman och är väldigt vackra.

Posters med fåglar

Serien Posters med fåglar är otroligt vackert illustrerad och är en sann fröjd för ögat.
Bilderna kommer från verket “Svenska fåglar efter naturen och på sten” som ritades och gavs ut på Baarsens förlag i Stockholm 1917-1929. Illustrationerna är gjorda av bröderna Magnus och Wilhelm von Wright i början av 1800-talet. Vackrare illustrationer av Svenska fåglar är svårt att hitta. Planscherna är tryckta på tjockt 250 grams miljömärkt papper från Sverige.

Posters hav

det finns många som har ett stort intresse av hav och fyrar. Till exempel har Svenska Fyrsällskapet fler än 4300 medlemmar vilket inte många föreningar kan stoltsera med. Du hittar ett stort urval posters och affischer med svenska fyrar hos oss. Varje fyr har en intressant historia på baksidan av affischen.  Förgyll ditt vardagsrum med en eller flera vackra tavlor med fyrar.

Retroposters och reseaffischer

Under 30-, 40 –  och 50 – talen var det populärt att göra reklam för ett resmål med en affisch. Affisch- och posterproducenten Come to Sweden har under årens lopp samlat originalaffischer och reproducerat motiv av kända illustratörer som Gunnar Nordgren, Ranke Sandgren och Staffan Wirén. Välj motiv från din hemstad eller någon annan favoritstad. Häng upp din en poster eller två från ditt favoritresmål.

Planscher med porträtt av Svenska kungar och drottningar

För alla som är intresserad av Sveriges historia så har vi posters och affischer med porträtt på svenska kungar och drottningar. Du hittar kungar och drottningar från Gustaf Vasa till Karl XIII bland motiven. Porträtten av regenterna är skapade av olika konstnärer och tryckta på papper av högsta kvalité. Du kan välja din favoritregent eller samla på flera affischer med regenter.

Läs mer