VÄGGKALENDER

Väggkalender är en av våra absolut populäraste produkter. Den fungerar bra hemma, på jobbet eller att ge bort i julklapp i slutet av året.

En väggkalender finns i många olika varianter. Till exempel som väggkalender för hela familjen eller som en väggkalender i olika storlekar och motiv. Det som för det allra mesta avgör vilken kalender man vill ha på väggen är motiven i kalendern. Antingen speglar det ett intresse eller så blir man estetiskt tilltalad av bilderna.

VÄGGKALENDER MED MÅNGA OLIKA MOTIV

En väggkalender väljer man oftast vilket motiv man vill ha på bilderna i väggkalendern. Det kan till exempel vara:

 • Djur
 • Konstverk
 • Bilar
 • Städer
 • Landskap

DJURMOTIV I EN VÄGGKALENDER

Om du är intresserad av djur och gillar djur så ska du så klart välja en väggkalender med djurmotiv. Vi har en massa olika typer av djurmotiv så du kommer förhoppningsvis hitta din favorit. Dels så har vi fotografier på till exempel hundar och katter. Dels kan du hitta vackra illustrationer från förra sekelskiftet. Illustrationerna föreställer fiskar, fåglar och insekter och bilderna har vi hämtat ur välkända praktverk. Bland våra mest populära väggalmanackor med djur finns:

 • Gulliga katter och hundar
 • Hästar
 • Vilda djur
 • Illustrerade fåglar
 • Illustrerade fiskar

VÄGGKALENDER MED BILAR OCH MOTORCYKLAR

De som har motorintresse väljer gärna någon av våra väggkalendrar med motorcyklar eller bilar. Vi har olika typer av motiv med bilar. Dels klassiska läckra amerikanska bilar men även muskelbilar och extrema sportbilar. Vår väggkalender med motorcyklar har bilder med klassiska motorcyklar från legendariska tillverkare.

HELA FAMILJENS KALENDER

Du kan skaffa en väggkalender som hela familjen kan dela på. Välj en med mellan fyra och åtta kolumner beroende på hur stor familj du har. Du kan välja att ha en kolumn för varje medlem i familjen till exempel. Fyll på med alla aktiviteter för var och en som finns i familjen och häng upp den någonstans där alla kan se den så har hela familjen koll på vad det är som händer. Här hittar du dem.

VÄLJ EN KALENDER MED BILDER AV KÄNDA KONSTNÄRER

I vår serie Design Collection finns ett antal kalendrar som har illustrationer av kända nordiska konstnärer. Dels så har vi kalendrar med bilder av Carl Larsson. Han behöver såklart ingen närmare presentation men vi kan berätta att bilderna kommer från gården Sundborn där han och hans familj bodde. Hans fru Karin var möbel – och textilformgivare och det är hon som har inrett gården så det är alltså hennes inredningsprodukter som är avbildade i alla interiörbilder.

Maria Nilsson Thore är en annan illustratör som har illustrerat en väggkalender. Hon är mest känd som barnboksillustratör men har även gjort mönster och andra typer av illustrationer. Hon är nominerad till Augustpriset två gånger så hon är en mycket uppskattad illustratör och författare.

VÄGGKALENDER FRÅN NORDISK NATUR

För dig som är intresserad av den Nordiska naturen kan du välja en kalender eller två här. Illustrationerna kommer från förra sekelskiftet och de är väldigt vackra akvareller som föreställer till exempel fiskar, fåglar och växter från den skandinaviska naturen. De som har gjort illustratörerna var botaniker, naturvetare och konstnärer och som kom från Sverige och Finland. Illustrationerna kommer från planschverk som gavs ut i flera upplagor under förra sekelskiftet. Bilderna är detaljerade så att man ska kunna identifiera de djur och växter som man kan hitta i skog, mark och vatten.

LÄS MER

VANLIGA FRÅGOR OM VÄGGKALENDER

Hur snabbt levereras min väggkalender?

Vi skickar alla order lagda vardagar före 14:00 samma dag.
Order lagda efter 14:00 på fredagar skickas nästa helgfria dag.
Ditt paket levereras normalt till dig inom 1-3 arbetsdagar.

Är era väggkalendrar miljövänliga?

Alla våra väggkalendrar är tillverkade i Sverige av svenskt papper, detta gör att transporterna av råvaror och färdig produkt minimeras vilket givetvis är bra för miljön.
Alla väggkalendrar är miljömärkta med Svanen och FSC.

Hur betalar jag för min väggkalender?

Hos oss kan du enkelt betala direkt med kort, banköverföring eller Swish.
Du kan även välja att betala mot faktura eller delbetala.
Alla betalningar administreras av Klarna.

 • Söker du en väggkalender så har du hamnat rätt. Här hittar du Sveriges största utbud av miljömärkta väggkalendrar som är tillverkade i Sverige.