PYSSEL FÖR BARN

Pyssel för barn har alltid varit populärt. Den kreativa leken är viktig för barns utveckling och det är kul att pyssla tillsammans med sina barn.

Pyssel med färg och form är en typ av lek som barnen kan göra för att lära sig en massa saker som till exempel att beskriva världen eller socialt samspel. Barn behöver saker att leka med som kan användas kreativt. Till exempel:

  • Kritor
  • Färgpennor
  • Färger
  • Lera
  • Saxar
  • Papper

Med kreativ lek och pyssel för barn utvecklar barnen till exempel språket och förmågan att samarbeta. Men det är viktigt att leken är fri. Pyssel som styrs från en datorskärm eller läsplatta är inte alls lika utvecklande utan kan tvärt om inskränka barnens utveckling.

TESTA PYSSEL FÖR BARN MED FÄRGER

När barn pysslar och leker med färger lär de sig att beskriva världen på sitt eget sätt. Med vattenfärger, fingerfärger och andra färger skapar de bilder samtidigt som de utforskar sin fantasi. När barn pysslar utvecklas dessutom språket och barn som får leka mycket och pyssla stärker sin självkänsla och sin kreativitet.

PYSSEL FÖR BARN MED PENNOR OCH KRITOR

Genom att pyssla och rita med pennor och kritor tränar barnen sin finmotorik samtidigt som kreativiteten utvecklas. Antingen kan de skapa helt fritt eller färglägga och rita i en målarbok eller en mall. Då övar de olika färdigheter samtidigt som de har kul. Det är bra om de vuxna är med i leken. Barnen lär sig mycket på att fråga och lösa problem.

LERA ÄR ETT KUL PYSSEL FÖR BARN

Lera går att forma och färga och är perfekt för barn som vill pyssla och leva ut sin kreativitet. Antingen kan de använda mallar och instruktioner eller så kan de skapa fritt efter eget huvud. Rent pedagogiskt är båda metoderna utvecklande.

LEKAR OCH PYSSEL MED PAPPER OCH PENNA MED DINA BARN

Det finns en massa olika roliga och lärande spel och pyssel man kan göra tillsammans med sina barn. Barnen lär sig sådant som:

  • Skriva
  • Ordförståelse
  • Rita och teckna

Många har spelat både luffarschack och sänka fartyg men det finns väldigt många fler lekar och spel med papper, pennor och kritor som man kan göra med sina barn. Här hittar du några roliga exempel.

LÄS MER

VANLIGA FRÅGOR OM PYSSELLÅDA

HUR SNABBT LEVERERAS MITT PYSSEL?

Vi skickar alla order lagda vardagar före 14:00 samma dag.
Order lagda efter 14:00 på fredagar skickas nästa helgfria dag.
Ditt paket levereras normalt till dig inom 1-3 arbetsdagar.

HAR JAG ÖPPET KÖP NÄR JAG HANDLAR PYSSEL HOS ER?

Självklart. Det är alltid 30 dagars öppet köp på pyssellådor hos oss.

HUR BETALAR JAG FÖR MITT PYSSEL?

Du kan betala med kort, direktbetalning i din internetbank eller mot faktura.
Du kan även dela upp din betalning.
Alla betalningsalternativ administreras via Klarna

  • Att pyssla med barnen är både roligt och utbildande. Välj bland många olika typer pysselprodukter.